Over jou en mij

Lijncoaching is een coachingspraktijk in Houten (Utrecht), de coaching is diepgaand en persoonlijk. Je loopt ergens tegenaan en wilt hier iets aan doen. Dat kan iets met je werk zijn, ook in je privé leven. Het maakt niet uit waar je mee komt, met onze samenwerking kom je er uit.  

Interessanter is, wat maakt dat dit voor jou een probleem is. Ik, Marjolein ben coach en psycholoog. Ik help je de antwoorden in jezelf te vinden. Ik heb veel tools en ben breed onderlegd. Met mijn creativiteit zet ik je aan tot denken en help ik je bij je eigen ontwikkelingsproces.

 

Over Marjolein

Marjolein

Ik ben Marjolein Wolberink- de Bruijn psycholoog en coach. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mensen. Wat maakt dat je doet wat je doet en hoe reageren mensen op elkaar…

Lees meer >

Over jou

tagcloud

Er zijn dingen in je leven, waar je tegenaan loopt. Je bent hier gekomen, je wilt antwoorden of veranderingen. Misschien weet je nog niet precies welke vraag je hebt. Hieronder…

Lees meer >

Over ons

over ons

Afhankelijk van jouw doel en situatie schat ik in hoeveel sessies je nodig hebt. Dan ga je echt aan de slag en zal je jezelf indien nodig schil voor schil afpellen om tot de kern…

Lees meer >

 

Igor

Marjolein’s coaching is warm, inlevend en opbouwend. Het is altijd afwachten of er een klik is. Je legt toch je ziel en zaligheid op tafel ;-). Het voelde vanaf het begin goed aan waardoor het makkelijk was om te beginnen met praten.
Wat ik minder vond, is dat ik me soms net een proefkonijn voelde dat allerlei testjes deed. Beetje moeilijk uit te leggen. Mij maakt het niet maakt wat voor oefening het is of hoe het heet. Ik wilde gewoon het gevoel hebben van een persoonlijke aanpak en die was er. Naar het einde toe werd de effectiviteit minder wat op zich logisch is.

De coaching heb ik als erg nuttig en verhelderend ervaren. Het stuk acceptatie wie je bent is erg belangrijk en geeft je ook meer ruimte je de positieve kanten in het zonnetje te zetten. Ik heb een betere kijk op wie en hoe ik ben waardoor ik meer rust heb gekregen. Mijn karakter blijft een spanningsveld creëren, maar ik kan er nu beter mee omgaan. Bedankt voor al je hulp!!

Seref

Ik had geen twijfel om met de coaching te beginnen. Als ik geen respect en gezag voel, probeer ik altijd de leiding over te nemen. Wordt dan een gezellig boel maar niet leerzaam. Bij de start was er respect en gezag. De Coaching ging vlot en leerzaam. Heb beter inzicht gekregen in gedrag van mezelf en mensen in mijn omgeving. Door de coaching kan ik nu effectief communiceren met familie, vrienden & collega’s. Ik kan beter voor mijzelf opkomen, met behoud van de relatie met de ander. Ook heb ik mijn werkplezier vergroot.

Soms denk ik dat ik te veel onderwerpen oppervlakkig heb behandeld. Maar ben wel blij dat ik alles wel heb behandeld. Ik zou Marjolein aanbevelen aan mijn vrienden en collega’s met als doel dat ze prettiger kunnen (samen)werken en hun prestaties verder kunnen verbeteren. Haar ontvangst en afscheid zijn altijd warm, hartelijk en lachend.

Wouter

De autopiloot bepaalde mijn leven. En ineens… ziekte, dood en ander leed in de familie. Hoe ga je hier als mens mee om?

Ik koos voor nog harder werken, stelde me doorgaans onderdanig op, isoleerde me privé steeds meer, ontwikkelde allerlei sociale angsten en liep uiteindelijk muurvast. Een burn-out was daar. Er moest iets veranderen. Ik wilde dat lege gevoel kwijt en mijn leven niet langer laten bepalen door anderen en/of gebeurtenissen.

Ik ga er niet om liegen, het was best een drempel om hulp te zoeken, maar ben achteraf blij dat ik deze stap gezet heb. Als jij ook zover bent, wees dan zo open mogelijk, pas dan kan iemand je echt helpen en ga ook jij energie oogsten in plaats van verliezen. Vanaf het begin voelde ik me op mijn gemak bij Marjolein. Na een sessie ging ik vaak moe maar wel enorm gemotiveerd naar huis. Een enkele keer voelde het echt ongemakkelijk, maar om met dat nare gevoel om te leren gaan, was nou net mijn hulpvraag.

Ik besef me dat het eng kan zijn. Dat je misschien denkt dat het een teken van zwakte is om externe hulp te vragen (wat zullen anderen wel niet van je denken?). Gooi die schaamte van je af en probeer het gewoon. Wat heb je te verliezen? Het heeft mijn leven verrijkt en me nieuwe energie gegeven. Je hoeft niet alles alleen te bevechten of op te lossen. Jij mag er ook zijn, kies voor jezelf en vraag gewoon om hulp.

Marjolein… bedankt!

Evelien

Vooraf had ik twijfels of het coachen zou helpen bij mijn vraag. Ik ben naar meerdere coaches geweest en had maar 1 goede ervaring met een coach uit Utrecht en daar was ik via via gekomen. In Houten ging ik zonder referentie op zoek en puur af op de site. We hadden gelijk een klik en Marjolein kwam met voorbeelden die voor mij heel herkenbaar zijn.

Ik heb de coaching als heel erg prettig ervaren. Ik heb veel praktische handvatten gekregen, waar ik nu ook nog wat aan heb. Ik vind Marjolein als persoon heel warm (ze kan goed luisteren en zich goed inleven) en praktisch. De coaching is heel duurzaam. Aan wat ik geleerd heb, heb ik nog steeds heel veel nu ik al even gestopt ben. Het is heel laagdrempelig om het uit te voeren en/of te onderhouden.

Door de coaching heb ik beter kunnen plaatsen waarom sommige dingen gebeuren zoals ze gebeuren mn. in het contact met anderen. Bij mij werkte opdrachten om mijn gevoelens en gedachten op schrijven niet zo goed.

Ik zou Marjolein aanbevelen aan mensen die niet te zweverig of te rationeel zijn. Iets er tussen in.

Tijdens mijn traject kregen we op mijn werk ook een coach. Het verschil tussen hem en Marjolein was zo groot. Die coach vertelde jij bent dit. Nee jij denkt wel dat je dat bent maar je bent dit. Ik herkende me er helemaal niet in en krijg daar pukkeltjes van. Marjolein doet dat gelukkig niet. Als ze iets zegt is het heel herkenbaar en ze checkt het ook.

Janneke

In de afgelopen tijd ben ik na problemen op mijn werk ruim twee maanden wekelijks gecoacht door Marjolein. Ik moest wel een drempel over om mij aan te melden bij een coach. Achteraf ben ik blij dat ik toch die stap gezet heb!

Aan de hand van het enneagram zochten we naar de beste manier waarop ik mijn problemen aan kon pakken. We zochten naar de oorsprong van de problemen, maar we keken ook naar manieren om het gedrag in het vervolg te veranderen. Met gedragsexperimenten werkten we aan de vooraf opgestelde ontwikkel punten. Marjolein is in contact heel prettig. Ze stelt kritische vragen en kan soms behoorlijk confronterend zijn. Door de veilige omgeving is dit echter alleen maar goed voor het leerproces! Uiteraard – niet onbelangrijk – wordt er ook genoeg gelachen.

Al met al zou ik Marjolein absoluut aanbevelen als je een coach nodig hebt! Loop je in je werksituatie tegen problemen aan? Aarzel niet en stap over de drempel!

meer referenties >

Coby

Marjolein is zichzelf en heeft een open houding, waardoor je je snel op je gemak voelt.

Ze maakt graag contact met anderen, is geïnteresseerd in wat er bij de ander speelt en vindt het prettig meer de diepte in te gaan. Marjolein denkt graag mee en durft advies te geven. Ze is hulpvaardig, heeft ook oog voor wat er moet gebeuren en/of wat er nodig is en staat er dan ook. Ze begrijpt wat de theorieën zeggen en kan ze in de praktijk toepassen. Marjolein is buitengewoon creatief, waardoor ze anderen kan stimuleren ook lastige dingen te doen.

Al deze eigenschappen maken haar zeer geschikt als coach!

meer referenties >

M.

Marjolein is een rustig, vriendelijk en toegankelijke persoon.

Haar coaching was erg prettig, duidelijk en persoonlijk gericht. Ze wist de juiste aanpak te kiezen passend bij mij en daarmee heeft ze mij verder geholpen om mijn probleem om te zetten in concrete opdrachten. Daar ben ik gelijk mee aan de slag gegaan met tevreden resultaat.

Ik kan iedereen haar diensten van harte aanbevelen.

meer referenties >

Anoniem

Mijn resultaat van de coaching? Ik ben beter in staat om naar mezelf en mijn behoeften te luisteren en dat te vertalen naar dingen waar ik energie van krijg. Daardoor kan ik beter bij mezelf blijven.

Chantal

Marjolein is een warm persoon die oprecht geïnteresseerd is in je verhaal. Ze hoort ook die dingen die niet gezegd worden.

Door haar brede achtergrond (psychologie, coaching en enneagram….)  is zij nog beter in staat om verschillende methoden aan te wenden om tot diepere lagen door te dringen. Samen worden, de soms onbewuste, belemmeringen onderzocht en aangepakt.

Het traject is misschien niet altijd leuk of makkelijk, maar juist door het samen met Marjolein te kunnen doen is het als een mooie reis…. Een die ik iedereen van harte aanbeveel.

meer referenties >

Hendrik Jan

Marjolein is analytisch zeer sterk. Zij wil en kan door te blijven doorvragen een juiste diagnose stellen. Haar drijfveer is het doorgronden van de oorzaak en het aandragen van oplossingen.

meer referenties >

Anoniem

Marjolein is een persoon waar ik mijn verhaal kon doen, gevoel dat ze naar me luistert en mij weer op weg geholpen heeft waar ik naar toe wil.

meer referenties >

Pauline

Toen ik gestart was met de coaching van Marjolein, heb ik even twijfels gehad. Heb wel vermijdingsdrang. Het klikte goed tussen ons, wat ik heel prettig vond. Ik voelde me snel op mijn gemak bij haar en zo gingen de twijfels snel weg. Marjolein’s coaching is heel prettig, lekker to the point. Ze voelde goed aan wat ik nodig had. Heel fijn dat ik huiswerk kreeg, zodat het proces thuis ook doorging. Dat heb ik serieus aangepakt. Het werkte voor mij goed. Marjolein voelde me goed aan en ik voelde ook gewoon dat ik bij haar kon vinden wat ik nodig had. En fijn dat dat er dan ook nog uitkomt.

Door de coaching kreeg ik handvaten om het weer zelf te doen. Ik heb het weer onder controle, zonder het in het laadje te leggen. Ze zei een keer: je kunt ook dingen naast je stoel neer liggen. Dat doe ik nu met sommige dingen ook. Het is dan niet weg, je kunt er dan af en toe over praten als het zich aanbiedt. Of ik denk er gewoon zelf even over na, zonder dat het zo zwaar voelt. Daar heb ik heel veel aan! Wat ik minder vond, was dat de tijdstippen niet altijd makkelijk te vinden waren waarin we beiden konden.
Ik denk dat cliënten die goed bij Marjolein passen, no nonsens mensen zijn. Ze is soms best wel direct, dat kan niet iedereen goed hebben. Je moet wel aan het werk.

JH

Marjolein heb ik ervaren als een vriendelijke en rustige persoon.

Tijdens de sessies wist zij door de juiste vragen te stellen de vinger op de zere plek te leggen. Zij heeft mij geholpen om verder te kunnen en daar ben ik dankbaar voor.

De manier van coaching heb ik als prettig ervaren.

meer referenties >

Anoniem

Vooraf had ik twijfels of een coach mij zou kunnen helpen bij mijn vraag. Het is belangrijk dat er een klik is en ik vond het ook belangrijk dat een coach meerdere manieren van aanpak heeft. Het moest niet te zweverig of te rationeel zijn.

Door het Enneagram voelde ik mij in een hokje gedrukt. Dit heb ik aangegeven en het was heel prettig dat Marjolein meteen naar een andere aanpak over ging. Dit gaf mij nog meer het gevoel dat het coachingstraject om mij draaide en hoe we het beste resultaat kunnen halen.

Mensen die naar mijn idee terecht kunnen bij Lijncoaching zijn doeners, non nonse mensen en eigenlijk aan iedereen wel die er voor open staat om met een coach aan de slag te gaan en zichzelf wil verbeteren. Ik heb Marjolein als laagdrempelig ervaren. Bovendien heeft ze een brede achtergrond (zowel psycholoog als coach), dat vind ik een pre.

Door de verschillende manieren van aanpak, is ze doeltreffend te werk gegaan. Ook heb ik het als praktisch ervaren, door verschillende oefeningen. Ik ben bewuster van mijzelf en mijn omgeving geworden. Hierdoor herken ik sneller situaties en kan ik daar beter op inspelen. De gegeven handvaten helpen daarbij goed.

Eva

Marjolein heeft mij en mijn man super fijn begeleid.

Haar aanpak sloot goed aan bij onze wensen. Bijzonder dat zij ons bijna onopgemerkt in beweging heeft gebracht. Dit kan zij, omdat zij haarfijn aanvoelt wie wij zijn en hoe wij zijn. Zij heeft ons een spiegel opgehouden. Het spiegelbeeld was soms confronterend, maar nooit beangstigend met Marjoleins begeleiding. Zij laat je in je waarde en laat zien waar je krachten en mogelijkheden liggen. Het werken met het persoonlijkheidsmodel “enneagram” is een groot cadeau geweest.

Dank je wel, Marjolein!

meer referenties >

Marco

Marjolein’s coaching was in een fijne ontspannen sfeer. Ik zou het rustig en relaxed willen noemen. Ze stelt de juiste vragen waardoor je bij jezelf tot de juiste inzichten komt. Vooral het inzicht krijgen in de verschillende persoonlijkheden uit het enneagram heeft enorm geholpen. Je herkent jezelf in een van de types aan de hand daarvan heb ik voor mijzelf een hoop rust gekregen.
Na het eerste kennismakingsgesprek voelde het goed, ik was op mijn gemak bij Marjolein om gewoon open en bloot te kunnen praten. Sommige opdrachten/hulpstukken waren voor mijn doen iets te zweviger.

De coaching heeft mij veel opgeleverd. Ik heb nu een relatie en heb een nieuwe baan gevonden. Ik vergelijk mijn eigen leven veel minder met dat van anderen. Ik heb meer rust gekregen. Ik zou Marjolein zeker als coach aanraden aan 20/30-ers in mijn direct omgeving.

Anoniem

De coaching van Marjolein heb ik als prettig, betrokken en flexibel ervaren. Ze heeft een “aan de slag aanpak”. Ik heb mijn vaste rolpatronen doorbroken. Kan mezelf nu zien vanaf een afstandje en kan nu reageren vanuit het nu. Ik vond de communicatie tips, oefenen van situaties, hoe je kunt reageren en wat het effect zal zijn prettig. Ik heb veel gehad aan de praktische aanpak en concrete voorbeelden over de communicatie. Dat past bij mij. Wat ik minder vond was dat we na overleg begonnen met het enneagram. Daarna was ik een beetje onzeker of ze wist waar de schoen wrong. Maar natuurlijk had ze dat goed in de gaten! Ik had verwacht dat we eerst zouden kijken naar mijn vraag voor de coaching.

Marjolein is de juiste coach voor “Doeners”. Niet eindeloos navelstaten, maar concreet aan de slag. Mensen die vragen hebben met betrekking tot de thuis- of familiesituatie, maar ook ervaringen die in een zakelijk omgeving spelen.

L.

Marjolein is een hartelijke en rustige vrouw. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak.

Ze weet de juiste vragen te stellen. Door het doen van oefeningen wordt soms heel snel duidelijk waarom je doet wat je doet en ook wat je zou kunnen doen om dat te veranderen. Dit werkte heel verhelderend. Soms waren de oefeningen en gesprekken daarover confronterend. Gelukkig was er ook altijd ruimte voor humor.

De coaching van Marjolein heeft mij echt verder geholpen!

meer referenties >

E.

Door de warme persoonlijkheid van Marjolein, kon ik heel snel op haar vragen antwoord stellen zonder dat ik in de gaten had dat het eigenlijk vragen aan mij zelf waren. Terwijl ik dacht dat mijn problemen door mijn werk veroorzaakt waren bleek dat oud ” jeugd zeer” de oorzaak was. Dat is nu hanteerbaar geworden en het heeft in mijn dagelijkse omgang met mensen veel minder tot geen beperkende kracht meer.

meer referenties >

Herman

De reden dat ik naar een coach ging, was dat mij werd gezegd dat mijn gedrag op de werkvloer niet in orde zou zijn.

De coaching van Marjolein heb ik als zeer positief ervaren, met name het veilige gevoel tijdens de gesprekken zorgde voor veel openheid. Wat ik minder vond aan de coaching, was dat ik op een gegeven moment naar een gevoel uit het verleden moest gaan. Dit werkt bij mij niet. Toen ik dat duidelijk maakte, schakelde Marjolein gelijk naar een andere techniek. Daardoor was iets dat ik niet fijn vond, toch een positieve ervaring. Hoewel ik zelf in het verleden niet het idee had dat er met mijn gedrag iets mis was, zijn de positieve reacties van collega’s een fantastisch resultaat. Belangrijkste wat ik meegekregen heb van Marjolein is een duidelijk inzicht in mijzelf. Ik vind mijzelf een beter mens, en mijn omgeving bevestigd dat. En dat allemaal dankzij de coaching van Marjolein. Ik ben ervan overtuigd dat zij voor iedereen iets kan betekenen.

Ik zou het zeker twee type mensen aanraden. Mensen die met zichzelf in de knoop zitten, en mensen die zich niet realiseren wat hun manier van doen met een ander doet.

meer referenties >

Anoniem

Marjolein is zowel coach als psycholoog. Dit bleek voor mij de ideale combinatie. Als psycholoog wist zij ervaringen/overtuigingen uit mijn verleden te vertalen naar huidige situaties die ik wilde veranderen. (Waarom doe of durf ik bepaalde dingen niet, waarom denk ik zo, etc.?). Met haar persoonlijke coaching heb ik veel meer inzicht in mezelf gekregen, waardoor ik nu weet waar mijn krachten liggen en hoe ik die kan gebruiken en uitstralen naar anderen. Dit alles was altijd in een relaxte en ontspannen sfeer.

Het kennismakingsgesprek voelde goed. Ik was direct op mijn gemak bij Marjolein: er was een klik. Sommige sessies met haar waren echt hard werken. Ik was dan helemaal leeg qua energie, maar dit waren altijd goede sessies omdat ik veel had geleerd. En dit geleerde ook gedurende de weken daarna kon toepassen. Marjolein legt van te voren de oefeningen, die we doen tijdens de sessie, goed uit en wat we met de oefening willen gaan bereiken. Dit vond ik erg prettig aangezien ik niet van het “zweverige” ben. Het resultaat van haar coaching is dat ik een andere functie bij mijn huidige werkgever met vertrouwen heb durven aangaan!

Ik zou Marjolein van harte aanbevelen bij types die van aanpakken houden, de “doeners”.